25 november 2019

Mijnke Bosman, voormalig algemeen secretaris Remonstranten, overleden

Geschreven door Redactie

Op 22 november, is in de vroege ochtend na een kort ziekbed overleden, remonstrants predikante

Mijntje Anje Bosman-Huizinga (Mijnke)

Geboren 21 mei 1944 te Groningen, proponent 23 januari 1971.

 

Mijnke Bosman diende onze geloofsgemeenschap gedurende heel veel jaren in talloze functies. Zij begon haar loopbaan als voorganger bij de NPB Sassenheim (1969-1971), vervolgens ontving zij een bijzondere opdracht voor de pastorale verzorging van de Remonstranten op de Noordwest Veluwe (1974-1975). Zij diende de gemeenten Nieuwkoop (1978-1983) en Rotterdam (1987-1989) met een ‘uitstapje’ naar een baan als medewerker publiciteit en organisatie van Arbeidersgemeenschap Woodbrookers (1984-1986). De meesten onder u zullen Mijnke vooral kennen vanuit haar werk als algemeen secretaris van de Remonstrantse Broederschap, een functie die zij ruim 18 jaar vervulde (1989-2007). Het werk dat ze vanuit die functie heeft verricht voor de Raad van Kerken in Nederland, o.a. als vicevoorzitter (1998-2003), mag hier zeker niet onvermeld blijven. Maar daarnaast was zij actief in vele andere maatschappelijke organisaties.

Mijnke was zowel naar binnen als naar buiten toe het gezicht van de Remonstranten. ‘Al doende geloven’ (de titel van het boekje dat haar bij haar afscheid is aangeboden) was ook haar levensmotto. Wij gedenken haar tomeloze energie en enorme betrokkenheid bij geloof, mens en maatschappij met diep respect en dankbaarheid.

Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden, die moeten leven met dit grote verlies,

Nader bericht volgt.

Namens de Commissie tot de Zaken,
Annemarie Gerretsen, Algemeen Secretaris

 

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd