16 april 2016

Tom Mikkers vertrekt bij Remonstranten

Geschreven door Redactie

Algemeen secretaris van de Remonstranten Tom Mikkers beëindigt deze zomer zijn werkzaamheden. Sinds 1 maart 2008 bekleedde hij deze functie. Het vertrek van Tom Mikkers valt samen met het einde van de periode die het beleidsplan omvatte waarin de Remonstranten inzetten op ledenwerving en groei. Dankzij dit plan en de campagne ‘Geloof begint bij jou’ is de krimp van het kerkgenootschap tot stilstand gebracht. De remonstranten hebben op dit moment ruim 5000 leden en vrienden verdeeld over zo’n veertig gemeenten. Voor Tom Mikkers was de afronding van dit plan het moment om zijn vertrek in gang te zetten. Hij zegt hierover:

“Toen ik in 2008 aan de baan begon had ik een termijn van vijf jaar voor ogen. Inmiddels doe ik dit werk meer dan acht jaar. Ik ben naar dit moment toegegroeid. Het laatste jaar merkte ik dat ik mij geen voorstelling kon maken van datgene wat ik nog in deze rol op me zou kunnen nemen. Dat wat ik te geven heb, heb ik gegeven. Dat wat ik kon doen, heb ik gedaan. En langer blijven zou een herhaling van zetten gaan worden.”

Tijdens de Algemene Vergadering van Bestuur op 4 juni aanstaande in Utrecht zal er officieel afscheid worden genomen van Tom Mikkers als algemeen secretaris van de Remonstranten.

Over Redactie

Redactie

De redactie van Remonstranten.nl bestaat uit Annemarie Gerretsen, Liesbeth Orthel en Michel Peters. Zij opereren vanuit het Landelijk Bureau in Utrecht en komen wekelijks bij elkaar om voor jou de meest actuele, inspirerende, verdiepende en/of remonstrantse blogs te publiceren. Voor tips kun je het contactformulier gebruiken.

Gerelateerd